İZMİR'in Seferihisar Çocuk Belediyesi'nin 5'nci dönem belediye başkanı, seçimle belli oldu. Dört adayın yarıştığı seçimde 261 çocuk oy kullanırken; 134 oy alan 13 yaşındaki Melis Kumral, Seferihisar'ın yeni Çocuk Belediye Başkanı oldu.

Seferihisarlı çocuklar, Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80'nci yılında saygıyla, özlemle, şiir ve çiçeklerle andı. Kentte aynı zamanda Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanlık seçimi de yapıldı. Başkanlık seçimi programında, Seferihisar Belediyesi'nde çalışan başkan yardımcıları ve müdürler, birer sunum yaparak, belediye içerisinde görev alacak çocukları ilgi alanlarına göre tercih yapmaları konusunda bilgilendirdi.

Konuşma yapan Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Çocuk Belediyesi'nin dünyadaki ilk örneğinin Seferihisar'da olduğunu vurguladı. Görev süresi dolan Çocuk Belediye Başkanı Selin Ada, çocuk belediyesinin kendisine çok şey kattığını belirterek, teşekkür etti.

Seferihisar Belediyesi tarafından uygulanan Çocuk Belediyesi, 5. dönem belediye başkanını çocukların oylarıyla seçti. Dört adayın yarıştığı seçimde Melis Kumral 134, Zeynep Deniz İnci 87, Umut Efe Tenim 37 ve Melisa Müldür 3 oy almayı başardı. Sonuçların belli olmasının ardından Melis'i ilk kutlayan Tunç Soyer ve Selin Ada oldu. Yeni başkan Kumral, "Çok heyecanlı bir seçim yaşadık. Arkadaşlarımızla dayanışma içerisindeydik. Kazandığımız için çok mutluyum. Vaatlerimizi yerine getirmeye çalışacağız. İlçemize yeni katılan çocuk muhtarlarla birlikte toplantılar yaparak, önümüzdeki çalışmaları planlayacağız. Aday olan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bundan böyle hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

SEFERİHİSAR (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI