OSMANİYE, () - OSMANİYE Valiliği tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.
Gala Sosyal Tesislerinde ki programa, şehit yakınları ile gaziler ve ailelerinin yanı sıra, Vali Ömer Faruk Coşkun ve eşi, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.
Fetih Camii İmam Hatibi Mahmut Durmuş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, "Peygamberlikten sonra gelen mertebelerin en yükseği olan şehitlik makamına ulaşmış vatan evlatları, ülkemizin ve topraklarımızın tapularıdır. Bu cennet yurdun mühürleridir. Şehit, erişilemeyecek en yüksek makama ulaşan, en değerli varlığı canını vatanı, bayrağı, namusu ve mukaddesatı uğruna seve seve feda eden kahramanın adıdır" diye konuştu. Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, şehit aileleri, gaziler ve aileleri birlikte oturarak yemek boyunca sohbet etti. Yemeğin ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirer tarafından şehitler ve vefat etmiş gaziler için dua edildi.

FOTOĞRAFLI