Konya’da gazi ve şehit ailelerine "Devlet Övünç Madalyası" takdim töreni düzenlendi.
Konya Polisevi’nde gerçekleşen törene, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenereral Güray Alpar, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Zeki Karataş, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çalık, askeri ve sivil erkan ile gaziler, şehit ve gazi aileleri ve davetliler katıldı.
Konya Polisevi’nde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Piyade Er Rıdvan Adam, Gazi Kara Pilot Albay Nihat Abayhan, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Bayram Yanık, Gazi Piyade Uzman Çavuş Sıtkı Yahya Yumruoğlu, Vazife Malulü Polis Memuru Ayhan Şen, Vazife Malulü Polis Memuru Yalçın Bedeş, Vazife Malulü Polis Memuru Ersin Seçkin, Vazife Malulü Polis Memuru Abdullah Akçay’ın özgeçmişleri okundu.
Özgeçmişlerin okunmasının ardından protokol tarafından Şehit Piyade Er Rıdvan Adam’ın annesi Zeynep Adam ile gazilere berat ve madalya takdim edildi. Berat ve madalya takdiminin ardından program protokol, şehit annesi, gaziler ve ailelerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.