İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği iftar programlarında bu kez şehit aileler ile gazileri ağırlandı. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen iftar programı kenti yönetenleri de buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada, şehit aileleri ile gazilerin önünde saygı ile eğildiğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iftar programında bu kez şehit aileleri ile gazileri ağırladı. Programa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şehit aileleri ve çok sayıda gazi katıldı. Duaların okunmasının ardından iftar açıldı. Semah gösterisi ile devam eden iftar programı daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. "Bizim, İslam alenimin en mübarek ayı Ramazan ayını birlikte yaşıyoruz" diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu,  şunları söyledi: "Bugün bu yaşamı sürdürebiliyorsak, ülkemizin bağımsızlığını bölünmez bütünlüğünü koruyabiliyorsak, bunu en ama en başta şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Hepinize, tüm şehit aileleri ve gazilere tüm İzmirli hemşerilerim adına minnet ve şükran duygularımı  ifade ediyorum." Şehitlerin nur içinde yatması temennisinde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Sizlerin önünüzde saygıyla eğiliyorum. Bu Ramazan ayının ve gelecek olan Ramazan bayramının, ülkemizin birliğine, beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne ve küskünlüklerin, dargınlıkların bitirilmesine katkıda bulunmasını diliyorum" diye konuştu.
Ülkenin, Cumhuriyetin, milletin ve bayrağın ilelebet payidar kalmasını dileyen Aziz Kocaoğlu, tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı. İftarda, şehit ve gazi dernekleri, Başkan Kocaoğlu'na çiçek takdim etti. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.
 
Umut KARAKOYUN/ İZMİR, ()
FOTOĞRAFLI