BİTLİS Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak’ın katılımıyla Adilcevaz ilçesindeki sertifikalı fidan üretim tesisinde 1 nolu damızlık ünite tespitleri gerçekleştirildi.

2016 yılında tescil ve sertifika işlemleri tamamlanan, Adilcevaz-13 ve Kazankaya sertifikalı ceviz fidanı üretimine başlanıldığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fatih Asak, damızlık ünitenin kurulması için gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

Asak, “İlimizde ciddi bir sertifikalı fidan üretimi artışı olduğu görülmektedir. Sertifikalı ceviz fidanı üretiminin aynı zamanda verime de etkisi olmuştur. Üretimi yapılan fidanların şimdilik iç pazara satışı yapılmaktadır. Bitlis’in sertifikalı ceviz fidanı üretiminde bölgenin en önemli merkezlerinden biri haline gelmesi için üretim tesisinin gerekli bütün işlemleri takip edilecek ve üreticilerimize gerekli destekler verilecektir. Bunun için ilk başta tesisimizde 1 No’lu damızlık ünitesi kurulması için gerekli işlemleri müdürlüğümüz ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sert Kabuklu Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü ile birlikte yapmaktayız. Bu durum sertifikalı ceviz fidanı üretiminde bölgeyi cazibe merkezi haline getirecektir. Bakanlığımız sertifikalı fidan kullanımı ve üretimine destek vermektedir. Müdürlük olarak sertifikalı fidan üretiminin ve satışının daha iyi bir düzeye ulaşması için üreticilere gereken desteği vermeye devam edeceğiz ve her geçen yıl üretim hedeflerimizi arttırarak daha kaliteli, sağlıklı ve daha çok üretim yapmaya çalışacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI