Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya)()-SEYDİŞEHİR Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen, Seydişehir Kalkınma Şöleni Kuğulu Park'ta binlerce vatandaşın katılımıyla başladı. Sanatçı Koray Avcı  ve Grup Beşinci Mevsim konser verdi.  

Şölene, AK Parti Konya Milletvekili Orhan  Erdem, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Konya İl Kültür Turizm Müdürü  Abdulsettar Yarar, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ,  Siyasi Parti İlçe Başkanları ,Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Amirleri ve On binlerce davetli  katıldı. Şölen alanının açılışı ile başlayan Kuğulu Parkta  TRT Sanatçısı Hakan Yılmaz sunumu ile devam eden şölen havai fişek gösterisi ,protokol konuşmaları ve  Koray Avcı Konseri ile devam etti.

Etibank Alüminyum Tesislerinin temel atma günleri olan ve daha sonra kutlamaları yapılamayan ve geçen yıl ilki başlatılan şölenin yeniden yapılmaya başlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "sizlerin yoğun ilgisi karşısında bizler sizlere ne kadar hizmet etsek azdır. Sizlere layık olabilmek için 4, 5yıldır çalışıyoruz. Sizlere vaad etmiş olduğunuz temel projelerin hemen hemen hepsini ya tamamladık, ya çalışmaları devam ediyor veya bitirmek üzereyiz. 40 adet vaad ettiğimiz proje ve bunlara eklenen 27 projeyi sizlere hizmet olarak döndürmeye çalışıyoruz. Bir toplumun gelişmişliğinin en güzel göstergesi belediyecilik noktasında fiziki çalışmalar yapmak değil,  kültürel ve sportif hizmetleri de beraberinde getirebilmesidir. Bu nedenle bu kültürel etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Şölen alanının dolduran gençlere seslenen Başkan Tutal; Sevgili gençler, bizler bir tarihin misyonunu devam ettiriyoruz. Bu misyon Malazgirt’ten, Sultan Alparslan’dan ve Fatih Sultan Mehmet’ten gelen bir misyon. Bu misyonun gereğini siz bu ülke, bu millet zora düştüğü zaman her zaman yapıyorsunuz. Bunun en güzel örneği 15 Temmuz Hareketi. Bizim milli ve manevi duygularımızı ne zaman yok etmeye çalışsalar bunu hiçbir zaman beceremediler. Bundan sonrada yok edemeyecekler. Bu noktada sizlere güvenimiz tamdır. Bunun için bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. Ülkemiz bu günlerde ekonomik bir kuşatma içerisinde Allah’ın izni ile bunun üstesinden geleceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile şölenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum “dedi.

Beklenen şölene kavuşulduğunu kaydeden Kaymakam Aydın Erdoğan; “şölenimiz çok güzel bir hava içerisinde geçti. Sanatçımız çok güzel bir performans sergiledi. Şölenimizi düzenleyen Seydişehir Belediyemize, katılımcılarımıza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kendine has tarzı ve yenilikçi yorumlarıyla son yıllarda gözde olan  sanatçı Koray Avcı, şarkılarını festival alanını hınca hınç dolduran Seydişehir halkıyla birlikte seslendirirken, dinleyiciler ve seyirciler şarkılarda da sanatçı  Avcı'ya eşlik etti. Gecenin sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Aydın Erdoğan tarafından Koray Avcı’ya günün anısına plaket takdim edildi.

FOTOĞRAFLI