ADANA,() - Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) tarafından Adana ESOB'ta, İŞ-KUR tarafından belirlenen 15 kişiye Aşçı Yardımcılığı Eğitimi veriliyor.

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'nda verilen eğitime çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelerek Adana'ya yerleşen ve İŞKUR tarafından belirlenen 15 kişiye, günde 8 saat süreyle yemek pişirme, kahvaltı ve pasta gibi hazırlama gibi meziyetler öğretiliyor.
Merkezi Ankara'da olan SGDD-ASAM tarafından göçmen eğitimi için 3 yıl önce görevlendirilen Pınar Kara, Adana'da ilk kez ESOB'ta açılan eğitimin de başarıya yürütüldüğünü ve kursiyerlerin düzenli geldiklerini belirtirken, katılımcılara İŞKUR aracılığıyla günlük hazırladıkları yiyecek malzemeleri ile ayrıca da günlük 30 lira yevmiye verildiğini söyledi.

Pınar Kara, Aşçı Yardımcılığı Kursu'nun her yerde verilmediğini, eğitime alınacakları da İŞKUR'un belirlediğini ifade ederken, 3 aylık kursu tamamlayanlara sertifikalarının verilerek, iş hayatına atılmalarının kolaylaştırıldığını ifade etti. Adana ESOB  Başkanı Nihat Sözütek de, ülkemizde misafir durumdaki göçmenlere devlet ya da derneklerin desteğiyle çeşitli eğitimleri verildiğini, Adana ESOB'un da bu kursiyerlere kapılarını açarak destek olduğunu kaydetti.
Kurs eğitmeni Pınar Kara ile kursiyerler de Başkan Sözütek'e Adana ESOB Yemekhanesi'ni eğitim için kendilerine tahsis etmelerinden dolayı teşekkür ettiler. 

FOTOĞRAFLI