KÜTAHYA'nın Simav ilçesinde ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. İlçede eskiden 250 gramı 1 liradan satışa sunulan ekmek, 1 lira 25 kuruşa yükseldi. 800 gramı 3 liradan satılan ekmek de 3 lira 75 kuruştan satılmaya başladı.
Simav'da ekmeğe yapılan zam, bazı vatandaşlar tarafından yüksek bulundu. Bazı fırıncılar ise zammı savundu. Fırıncılar, eskiden 75 liraya aldıkları unun çuvalının 130 liraya çıktığını belirterek, zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Vatandaşlardan 62 yaşındaki Hilmi Demir ise "Ekmek zammını yüksek buluyoruz. Ben de bir zamanlar fırıncılık yaptım. Fırıncılar, 'Unun çuvalını 130 liradan aldık' diyerek, yalan söylüyorlar. İsterlerse ben Simavlı fırıncıların tamamına unun çuvalını 95 liradan temin etmek için aracılık yapmaya hazırım. Simavlı yerel yöneticilere sesleniyorum. Bu yüksek zamma izin vermesinler. Ekmeğe zammını bundan böyle Ticaret Bakanlığı belirleyecek. Simavlı fırıncılar fırsatçılık yapıyorlar" dedi.
Ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zamdan sonra simitçilerin de bir zamma hazırlandıkları öğrenildi. Simav'da halen 90 gramlık simit 1 liradan satılıyor. Simitçiler ekmek zammının ardından 90 gramlık simidi 1 lira 25 kuruştan satmaya hazırlanıyor.

FOTOĞRAFLI