Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, () - SİVAS'ta halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar yıkılıyor.
İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binalar ve enkazlarının, başta uyuşturucu olmak üzere, zararlı maddelerin kullanımı, gizlenmesi ve kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanıldığının tespit edilmesi üzerine harekete geçildi.
Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte tespit edilen metruk binaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Ayhan, İstanbul Kartal'da geçen hafta 8 katlı bir binanın çöktüğünü ve 21 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
İstanbul'da yaşanan olayın ihmal ve dikkatsizliğin bir ürünü olduğunu belirten Ayhan, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olay bize ders oldu. Bu konuyla ilgili alınması gereken tedbirleri biz daha önce almıştık. Bugün de bunu değerlendirmek ve yerinde tespit etmek için belediye başkanımızla birlikte metruk yerleri geziyoruz" dedi.
Güvenlik tehlikesi oluşturan, zararlı alışkanlıkların, kaçakçıların merkezi olan, çevre kirliliği oluşturan ve kent estetiğini bozan yapılarla ilgili İçişleri Bakanlığının talimatı olduğunu hatırlatan Ayhan, "Bu konuda ilimiz genelinde 419 binanın tespiti yapıldı ve ilk etapta 11'i yıkıldı. İlimizin estetiğini korumak ve çevre kirliliğini bitirmek adına bu çalışmalar gerekliydi. Her şey insan ve insan sağlığı için, gerekli hassasiyeti göstermek gerekli. Bu anlamda irade ortaya koyan ve çalışmalarda gayret gösteren, emek veren tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Sami Aydın ise il merkezinde son 3 yıl içerisinde 700 metruk binanın yıkıldığını ifade etti.

FOTOĞRAFLI