SİVAS Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Mevlana'nın 745'inci ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Mevlana'nın hayatının anlatıldığı şiirlerle başlayan programda, semazenler tarafından gösteri yapıldı. Gecede aynı zamanda Mustafa Akpınar yönetimindeki Tasavvuf Müziği Topluluğu ilahi konseri verdi. Programa katılan Belediye Başkanı Sami Aydın, program hazırlayan Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekibine teşekkür belgesi taktim etti.
 Başkan Aydın burada yaptığı konuşmasında, "Çok güzel bir organizasyon olmuş, Mustafa hocama ve bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ve burada aklıma hemen şu geldi. Gerçekten büyük komutan, büyük devlet adamı Alâeddin Keykubat'ı rahmetle anmak istiyorum. Neden diyeceksiniz? Alâeddin Keykubat Selçuklular devletini kurduğu zaman dünyadaki ilim adamlarını, bilim adamlarını, sanatkârları ülkemize davet etmiş ve Yunus Emre, Mevlana gibi birçok isimler dünyanın çeşitli yerlerinden ülkemize kazandırılmış ve aradan asırlar geçmiş olmasına rağmen bugün onları rahmetle, sevgiyle minnetle anıyoruz. İşte devlet adamlığı bu gerçekten. İnancı, dini ne olursa olsun; siz bu değerleri kendi ülkenize, kendi milletinize kazandırdığınız zaman aradan asırlarda geçse unutulmuyor. Ne güzel ki; Mevlana'lar, Yunus Emre'ler gibi gönül adamları, ilim adamları, din adamları bu ülkenin kültürüne, tarihine kazandırılmış ve bizlerde onlardan nimetlerimizi alıyoruz. Rabbimize şükürler olsun inşallah bu nesillerden de diğer nesillere aktarılacak'' dedi.

FOTOĞRAFLI