Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, () - ANADOLU Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından İsrail'in Filistin'e yapmış olduğu saldırılar nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AGD Kayseri Şube Organizasyon ve Planlama Birimi Başkanı Ahmet Ürkündaş, "Siyonist İsrail saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan Yemen'de yaşanılan dramın son bulması için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun gerekli adımları atması konusunu bir kez daha gündeme getiriyoruz. Filistin ve Yemen'de bizim canımızdan bir parçadır. Bunun aksi düşünülmemelidir. Siyonist İsrail Gazze'ye ve Filistin halkına yönelik terör saldırılarına devam ediyor. Siyonist İsrail, önceki akşam Han Yunus'a düzenlediği saldırıyla 10'a yakın Müslüman'ı şehit etti. Hep birlikte tanıklık ediyoruz ki bir İsrail saldırısının yaraları sarılmadan ikinci bir İsrail saldırısı geliyor. Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklarda var olduğu müddetçe bu coğrafyaya barış gelmeyecektir. Siyonist İsrail'in varlığını tanımak da onunla diplomasi yürütmek de kabul edilemez. Bu zihniyetle ne oturup konuşulabilir ne de anlaşma yapılabilir" ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Ürkündaş şöyle konuştu:

"Uluslararası toplumdan içeride ve dışarıda vicdan sahibi tüm siyasi aktörlerden   beklentilerimiz şunlardır: İsrail'e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. İsrail'e karşı yaptırımlar uygulanırken Filistin halkının mağdur olmayacağı tedbirler alınmalıdır. En ufak bir şiddetin karşılığı İsrail'e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail'i besleyen ırkçılık, mezhepçilik politikalarına prim verilmemelidir. Toplumsal barış ve uzlaşmanın zemini hazırlanmalıdır."

FOTOLU