Muammer İRTEM/BURSA,()-BURSA Gürsu Belediyesi başlattığı yeni uygulamayla sokak hayvanları için bayat ekmek toplama kutuları oluşturdu.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi ve Temizlik İşleri Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen hizmetle, bayat ekmek toplama kutularında toplanacak ekmeklerle, Hayvan Barınakları’ndaki sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanacak. Parkların yanında oluşturulan 15 adet bayat ekmek toplama kutusunda toplanacak ekmekler, isteyen hayvan sahipleri tarafından da alınabilecek.

“Hizmetlerimizde tüm canlıların yaşam hakkının herşeyden önce geldiği hassasiyetini en öncelikli nokta olarak görüp, hizmetlerimizi hayata geçiriyoruz” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Belediye olarak, sokak hayvanlarının en iyi koşullarda ve doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürmeleri yönünde önemli çalışmalar yapıyoruz. Dışkaya yolu üzerinde, ulaşımın sağlandığı ana güzergahta, Gürsu’ya hakim tepede oluşturduğumuz Hayvan Barınağımız bünyesinde sokak hayvanlarının beslenme ve bakımları konusunda hizmet veriyoruz. Bu bağlamda, hem sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak hem de israfı önlemek amacıyla bayat ekmek toplama kutuları oluşturduk. Hemşehrilerimizden, küflü olmayan bayat ekmekleri bu kutulara bırakmaları konusunda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi Veterinerlik Birimi tarafından gerçekleştirilen taramalarda tespit edilen sokak hayvanları, Hayvan Barınağı’nda sağlık kontrolünden geçirilmekte ve beslenmeleri sağlanmakta.

FOTOĞRAFLI