Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),()-RAMAZAN ayının başlamasıyla birlikte, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki Sokullu Mehmet Paşa Camii avlusunda 1000 kişi ücretsiz olarak iftar yemeği verilmeye başlandı.
Rumeli Yardımlaşma Eğitim Vakfı tarafından organize edilen esnaf ve vatandaşların destekleri ile yapılan iftar yemekleri  ramazan ayının son gününe kadar sürecek.Rumeli Yardımlaşma Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Tacettin Gülmez, 25 yıldan beri bu geleneği sürdürdüklerini söyledi.
Yıllardan bu yana gönüllü olarak bu işe baş koyduklarını belirten  Gülmez, esnafların destekleriyle ramazan ayında yine gönüllerin cami avlusunda birleştiğini kaydetti.
Evlerine yemek almak isteyen vatandaşlara da yardımcı olduklarını kaydeden Gülmez, “Esnaf ve vatandaşların katkıları ile bir geleneği sürdüğümüz için mutluyuz. 25 yıldır her ramazan ayında Sokullu Camii avlusunda yemek veriyoruz. Evlerine yemek almak isteyen vatandaşlarımızı da kırmayıp saat 16:00’dan sonra Kocasinan Mahallesi Lüleci Sokak’taki yemekhanemizden dağıtım yapıyoruz. Ayrıca Lüleburgaz Cezaevi’ne de mahkum sayısına göre yemeğimiz gidiyor. Katkı sunan esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz, bizlere katkı sunmak isteyen esnaflarımızı da bekliyoruz. Allah yapılan hayırları kabul etsin” dedi.