ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentin son dönemde dev bir şantiyeye dönüştüğünü söyledi.
Başkan Sözlü, Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu Devlet Bahçeli Köprüsü, Alparslan Türkeş Bulvarı, İlim Yolu, Adnan Menderes Sahil Yolu, Ege Bağatur Bulvarı,  Ceyhan İçme Suyu, Sarıçam Kanalizasyon Kolektörü Kanalizasyon Şebekesi ve Modern Hayvan Barınağı projeleri yaklaşık 315 milyon liralık yatırım tutarıyla Adana ekonomisine büyük canlılık getirdiğine dikkat çekti.
DEVLET BAHÇELİ KÖPRÜSÜ'NÜN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI
Sözlü, 2014-2017 yılları arasında 2 bin 450 kilometre yol, 102 köprü ve menfez, bin 403 kilometre içme suyu şebekesi, 560 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattını kente kazandırdıklarını belirterek, kent içi ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacak dev projeleri de uygulamaya koyduklarını söyledi. Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yüzde 60'ının tamamlandığını belirten Başkan Sözlü, yatırım tutarı 214 milyon lira olan, bin 800 metre uzunluğundaki, 39 metre genişliğindeki 6 şeritli köprünün, 2018'in ekim ayında tamamlandığında Adana'nın kent içi ulaşımında 40-50 yıllık rahatlama getireceğini dile getirdi.
TRAFİK DÜĞÜMLERİ ÇÖZÜLÜYOR
Başkan Sözlü' ön öne çıkan bir başka ulaşım yatırımının da kuzey-güney yönünde 6 kilometre boyuncu kesintisiz trafik akışı sağlayacak AIparslan Türkeş Bulvarı Farklı Seviyeli Kavşak Projesi olduğunu söyledi. 824 metre uzunluğunda,  ikişer şeritli 6 köprüden oluşan projede Mavi Bulvar ve Kasım Ener Bulvarı kesişimlerinde köprü temel inşaatları tamamlandığını, sanayi tesisinde imalatı yapılan beton kirişler vinçlerle taşınarak köprü ayaklarına bağlantıları yapıldığını söyledi.
İLİM YOLU ULAŞIM İÇİN BİR MİLAT
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin merkez Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde start verdiği İlim Yolu Projesi ise eş zamanlı üç güzergahın kazanılması açısından ulaşım yatırımlarında bir milat olarak kabul gördüğünü belirten Başkan Sözlü, büyük ölçekli kamu yatırımlarına ulaşım verecek projenin birinci ayağını Çukurova Üniversitesi kampusu içinden kuzey-güney yönünde açılan 4 kilometre uzunluğundaki, 35 metre genişliğindeki İlim Yolu Bulvarı oluşturduğuna dikkat çekti. Üniversite yerleşkesinden geçip, Çatalan Caddesi'ne bağlanacak 3.5 kilometre uzunluğundaki Üniversiteler Bulvarı, 2.5 kilometre uzunluğundaki Güney Kampus Bulvarı, üniversitelere ve Sarıçam'ın gelişim alanlarına ulaşım vereceğini de sözlerine ekledi.
Başkan Sözlü, Adanalıların ortak kullanım alanı olan Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki Adnan Menderes Sahil Yolu'nu yenileme çalışmasıyla da kentin prestijini yükselttiğini söyledi. Ayrıca Ege Bağatur Bulvarı'nın yenilendiğini, içme suyu ve kanalizasyon altyapısının güçlendirildiğine de dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI