ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 branşta düzenlenen 'Spor Turnuvası' gerçekleştirilen ödül programı ile son buldu. Dereceye giren sporculara ödüllerini veren Başkan Nihat Çiftçi, gençleri sporla buluşturmayı ilke edindiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da genç potansiyeli sporla buluşturmaya devam ediyor. 15 Ocak'ta Güreş, Taekwondo, Tenis, Yüzme, Hentbol, Masa Tenisi, Judo, Futbol ve Atletizm branşlarında 3 bin sporcunun katılımı ile başlayan 'Büyükşehir Spor Turnuvası' renkli görüntülere sahne olurken, organizasyon yoğun katılım topladı. Branşlar arasında gerçekleştirilen final müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara yönelik Büyükşehir Belediyesi Yenice Spor Tesisinde ödül programı düzenlendi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mehmet Aktaşoğlu, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı M. Şefik Bakay ve çok sayıda sporcunun katıldığı törene vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Törende dereceye giren sporcularla bir araya gelerek ödüllerini veren Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'yı sporda markalaştırmak için büyük bir çaba sergilediklerini belirtti.
Başkan Nihat Çiftçi konuşmasında, "Turnuvamıza katılan tüm sporcularımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. 9 dalda başlattığımız bu turnuvanın en önemli amacı sporun her alanında çocuklarımızı geliştirmekti. Gençlerimiz talep ederse ilerleyen yıllarda bu branşları daha da çoğaltırız. Büyükşehir Belediyemizin amacı Şanlıurfa'yı bir spor şehri yapmak ve gençleri spora teşvik etmektir. Bunu da hep birlikte el birliği ile yapacağız. Şanlıurfa'yı spor şehri yapabilmek için Milli Eğitim İl Müdürümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Valiliğimiz ve Gençlik Spor Bakanlığımız ile görüşmelerimiz oldu. Amacımız her okulda sporun bir branşında bir takım kurmaları buradaki en büyük sorumluluk okullardaki beden eğitimleri öğretmenlerine düşüyor. Talep ne kadar çok olursa bizler turna sayısını yükseltiriz. İstiyoruz ki basketbolda bir turnuva, futbolda bir turnuva ve bunun gibi sporun her branşında turnovaları hedefliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI