MERSİN, () - MERSİN'deki STK temsilcileri, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44'üncü yıldönümü ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı.
Yazılı mesaj yayınlayan Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç; dönemin başbakanı Bülent Ecevit’in, 'Biz aslında savaş için değil, barış için, yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz' sözünü anımsatarak, "Yavru vatanımız ile Kıbrıs Türk’lerinin özgürlüğü uğruna hayatını veren aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bu çok kıymetli fedakarlığını asla unutmayacağız. Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyor, zulme karşı mücadele eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyorum" dedi.
Türk Arap Ülkeleri İş İnsanları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Canan Sunay ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkını hiçbir zaman yalnız bırakmadığına vurgu yaparak, "Türkiye ve KKTC, bir bütünün iki parçasıdır. Canları pahasına barış ve özgürlükte vazgeçmeyen şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim" ifadesini kullandı.
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Mersin İl Başkanı Halil Kur da şunları kaydetti:
"Kıbrıs'ın önemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 'Kıbrıs'a dikkat ediniz. Burası bizim için çok önemlidir' sözüyle vurgulanmıştır. Mutlu Barış Harekatı'nın Mersin’den başlaması, şehrimizin böyle tarihi bir güne tanıklık etmesi, barışa huzura güvenliğe ve Cumhuriyete ulaşılan yolda ilk adımın atıldığı yer olması son derece önemlidir."

FOTOĞRAFLI