TEKİRDAĞ,()-TEKİRDAĞ'ın Süleymanpaşa ilçe belediyesinin dört yıldır ramazan ayında her akşam farklı bir mahallede “Sevgi Sofraları” adı altında gerçekleştirdiği mahalle iftarlarına 5. yılında da devam ederken yılın ilk sevgi sofrası Altınova Mahallesi’nde kuruldu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın eşi Belgin Eşkinat ile katıldığı iftara Altınova Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterirken yaklaşık 2 bin kişi orucunu birlikte açmanın mutluluğunu yaşadı. Dualarla oruçların hep birlikte açılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Her yıl olduğu gibi bu yılda sevgi sofralarımızı açtık. Yaklaşık 2 bin Altınova Mahallesi sakini vatandaşımız ile aynı sofrayı paylaşıyor. Sevgi ile muhabbet ile daha sıkı sarılarak dayanışma içinde daha güçlü bir Süleymanpaşa için birlikteyiz” dedi.

Her geçen yıl sevgi sofralarına katılımın artması ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Eşkinat; “Ben ekibime çok teşekkür ediyorum. Onlar artık profesyonelleşti. Bu akşamki yemeğin maliyeti 5.90 TL. Kutusundan yemeğine her şey dahil 5.90 lira. Bu mucize ekip bu işi 4 yıldır yaptığı için üstüne bu sene 5. yılda da daha büyük performansla bu iftar sofralarını hazırlıyor. Bu sene daha da güzel olacak. Önümüzdeki yıllar sayı daha da katlanacak. Bütün Tekirdağ bir arada. Kardeşçe sevgiyle barış içinde oruçlarını açıyorlar. Bize yakışan da bu zaten. Biz de topluma yakışanı yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz de bu şehrin bir evladıyız.” diye konuştu. Sevgi Sofraları’nda çocukları da unutmayan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, iftar sonrasında çocuklara özel pamuk helva, Osmanlı macunu ve ramazan şerbeti ikramında bulundu.