TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında Down sendromlu çocuklar için eğlence düzenledi.

Değirmenaltı Mahallesi Namık Kemal Üniversitesi ana girişi karşısında bulunan Ahmet Erensoy Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen eğlencede down sendromlu çocukların yüzleri boyanırken kum ve tuval boyama etkinlikleri, zumba atölyesi, sihirbaz gösterisi ile eğlenen çocuklar kostümlü animatörler ile birlikte dans ederek mutlu anlar yaşadılar. 2 saat süren etkinlikte Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da yerini alırken çocuklara hediyeler verip etkinliklere katılarak onların heyecanını paylaştı. Eşkinat, "Bugün down sendromu farkındalık günü. Onlar bu toplumun eşit parçaları. Bizden bir farkları yok. Eksiklikleri yok, fazlalıkları var. Kromozom farkından dolayı birbirimizden farklı gözükse de onlar son derece özel yetenekleri olan çocuklar. Önemli olan onları sosyal yaşamın içine kazandırmak için yapılacak işler. Onların da en başında istihdam sağlamak gerekiyor. Bu nedenle beceri kazanmaları adına onlarla ilgili projelerimiz var. Bugün de down sendromlular farkındalık günü nedeniyle onlar için bir eğlence tertip ettik. İçeride büyük bir gürültü içinde çocuklarımız bizlerle beraber eğleniyor" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik dans gösterileri ve eğlenceli sihirbazlık numaraları ile sona ererken çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar.