Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ANTALYALI ressam Nihal Aydilek'in suluboya çalışmalarının yer aldığı resim sergisi açıldı.

Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, ANSAN Başkanı Cahit Çakçıl, Yediarıklar Sanat Grubu Başkanı Nuri Sezen, ressam Nihal Aydilek kesti. Sergilenen hayranlıkla inceleyen Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, "Suluboya resim sanatı zor olduğu kadar, keyifle, zevkle, sabırla yapılan bir çalışma" dedi.

Galeriyi 'doğa' konulu suluboya resim çalışmalarıyla renklendiren ressam Nihal Aydilek, akrilik, yağlıboya teknikleriyle de resim yapıyor. Katıldığı çok sayıda karma sergide eserlerini beğeniye sunan Aydilek, yıllar sonra ilk kişisel sergisini açmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Resim eğitimi alarak bugünlere geldiğinin altını çizen Nihal Aydilek, resim sanatının sevdirilmesine, yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla çaba gösterdiğini belirtti. Aydilek, "Çocuklar, gençler, yetişkinler boş zamanlarını resim yaparak değerlendirmeli. Resim, insanı ruhen de dinlendiriyor, renkler dünyasının içinde yaşatarak huzur ve mutluluk veriyor" diye konuştu.

Nihal Aydilek'in 30 eserinin yer aldığı sergi, 28 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI