İZMİR'in Selçuk ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek Efes Antik Şehri Yarı Maratonu'nun 18 Kasım'da koşulacağı bildirildi. 800 sporcunun katılacağı koşunun

İstasyon Meydanı'ndan başlayacağı Efes Antik Kenti, Meryem Ana Heykeli, Yedi Uyuyanlar gibi Selçuk'un önemli destinasyonlarının yer aldığı güzergahta devam edeceği belirtildi.

Selçuk'ta 'Bir şehri keşfetmenin en iyi yolu orada koşmaktır' sloganı ile düzenlenecek 1.Efes Antik Şehri Yarı Maratonu öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Aracı, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Organizasyon Koordinatörü Nağme Burguç ve basın mensupları katıldı. Toplantıda birçok kültürel, sanatsal ve spor etkinliklerine evsahipliği yapan Selçuk'ta bu yıl ilk kez düzenlenecek 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu'nun kent için önemine değinildi.

TARİHİN İÇİNDE KOŞACAKLAR

1. Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı'na aralarında Levent Ateş, Fatma Arık gibi milli atletlerin de bulunduğu 800 sporcu katılacağı açıklandı. Kadın ve erkek olmak üzere farklı yaş kategorilerinden yarışa katılacak sporcuların 5 kilometre, 10 kilometre ve 21 kilometrelik etaplarda mücadele edeceği belirtildi. İstasyon Meydanı'ndan 18 Kasım Pazar günü saat 09.00'da  başlayacak maraton boyunca sorcuların, Efes Antik Kenti, Yedi Uyuyanlar Heykeli ve Meryem Ana Heykeli'nin bulunduğu parkuru koşarak yarışı başladıkları noktada tamamlayacak. Türkiye'nin birçok şehrinin yanı sıra Macaristan, Yunanistan, Çin, Kırgızistan gibi ülkelerden de sporcuların da katılacağı yarışların ödül töreni de İstasyon Meydanı'nda yapılacak.

Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu, Selçuk gibi bir kentte böyle bir organizasyonun düzenlenmesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Aksu, " Önümüzdeki yıllarda bu maraton dünya çapında düzenlenebilir. Çünkü Selçuk UNESCO marka etiketine sahip bir kent. Selçuk Belediyesi'nin desteği ve Türkiye Atletizm Federasyonu'nun bu organizasyona verdiği önem Efes Antik Şehri Yarı Maraton Yarışı'nı çok daha iyi yerlere taşıyacaktır. Türkiye Atletizm Federasyonu olarak bu organizasyonun düzenlenmesinde Selçuk Belediyesi'ne her daim katkıda bulunacağımızı söyleyebiliriz. Bunun için birlikte hareket edelim; birlikte çalışalım. İlk organizasyona katılacak olan 800 kişiyi 8 binlere çıkartmak, bu organizasyonu genişletmek bizim elimizde" dedi.

'BU ORGANİZASYONU BİZE GETİREN EFES'

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı 1. Efes Antik Şehri Yarı Maratonu'nu özel kılan en önemli detayın koşu parkurunda Selçuk'un tarihi destinasyonlarının yer alması olmadığına dikkati çekip, "Bu organizasyonda Selçuk Belediyesi'nin yanı sıra Selçuk Kaymakamlığı'nın, Selçuk Ticaret Odası'nın, İzmir Valiliği'nin,  Türkiye Atletizm Federasyonu'nun, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun bu konuda destekleri vardır. El birliğiyle bu maratonu gerçekleştiriyoruz. Bu topraklar üzerinde yapılan her türlü kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerin ne kadar ses getirdiğine hepimiz yakından tanık oluyoruz. Bu organizasyon da onlardan bir tanesi olacaktır. Bu organizasyonun bizim açımızdan önemli olan yönü Selçuk'un spor kenti olması yolunda büyük bir taş daha koyuyor olmamızdır. Tarihi destinasyonlarımız da buna katkıda bulunuyor. Açıkçası biz Efes Antik Kenti'nden, su kemerlerinden, Meryem Ana'dan, güç alarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu organizasyonun bir diğer önemi ise kitlesel olarak yapılan bir spor olması nedeniyle atletizmi, sporu geniş kitlelere tanıtması, sevdirmesidir" diye konuştu.

Organizasyon Koordinatörü Nağme Burguç da 'Soylu Şehir' olarak nitelendirdikleri Efes Antik Kenti'nde böyle bir organizasyon düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirip, "Efes'in tarihin bir parçası değil kendisi olduğunu fark ettik. Dilerim bu organizasyon güçlenerek, uluslararası bir boyut kazanarak devam edecektir" dedi.

SELÇUK (İzmir), ()

FOTOĞRAF