MERSİN, () - TARSUS Belediye Başkanı Şevket Can, 2004 yılından bu yana sahip oldukları ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'nin 2015 versiyonuna güncellendiğini belirterek, kalite çalışmalarında 16 yılı geride bıraktıklarını söyledi.
Başkan Şevket Can, belediyenin hizmetleri ve kalite çalışmalarıyla örnek bir kurum olduğunu dile getirdi. Yapılan iyileştirme çalışmaları ve sunulan hizmetlerle Tarsus'u nakış nakış işlediklerini ifade eden Can, "1994-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yılından itibaren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla, 2002 yılında kalite çalışmalarına başladık. Benim de 1997 yılından bu yana memur, müdür ve başkan yardımcılığı görevlerini yaparken içinde bulunduğum bu çalışmalarda, özdeğerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye başladık" dedi.

KALİTE 16 YIL GERİDE KALDI
Kurumsal mükemmellik anlayışı ile işleri daha iyi planlayıp başarılı bir şekilde uygulamaya geçtiklerini kaydeden Can, "Sonuçlarını kontrol etmeye ve önlemler almaya başladık. Bugün itibariyle kalite çalışmalarında 16 yılı geride bıraktık. Bu anlayış, yönetim istikrarına da olumlu katkı sağlamıştır. 1994 yılından bu yana aynı yönetim anlayışıyla paydaş memnuniyetini hedef alan hizmetler ürettik, üretmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI