Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), () – MERSİN'in Tarsus ilçesinde Kutalmışoğlu Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü tesisi törenle hizmete açıldı.
Belediye tarafından Kırklarsırtı Mahallesi'ne yaptırılan Geleneksel ve Atlı Okçuluk Spor Kulübü tesisinin açılış törenine Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kulüp Başkanı Veysel Durmaz ile çok sayıda davetli katıldı. Yapılan tesis için Başkan Can'a teşekkür eden Kulüp Başkanı Veysel Durmaz, "Türk tarihinde okçuluk çok önemli bir yere sahiptir. Yurdunun sınırlarını okla çizen bir milletiz. Bize küçücük dahi destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Tarsus'u hemşerileri ile birlikte yönettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Can ise, şu ifadeleri kullandı:
"Biz şehrimizi seviyoruz, vatandaşımıza hizmet etmeyi seviyoruz. Hizmet ederken ayrım yapmadan ayırmadan ötekileştirmeden çalışıyoruz. Okçuluk kulübü başkanımız bizlere müracaat ettiğinde bizler 'nasıl yardımcı olabiliriz' diye düşündük. Mesai arkadaşlarımla birlikte yaptığımız araştırma sonucunda müsait mekanı bulduk, yaptık ve birlikte açtık. Aslında bu başarı bizlerden ziyade Okçuluk Spor Kulübü başkanı ve yönetim kurulu üyelerinindir."

AÇILIŞ SONRASI YARIŞMA
Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Durmaz, Başkan Can'a kılıç hediye etti. Kesilen kurban ve okunan dualardan sonra kesilen kurdeleyle tesis hizmete açıldı. Başkan Can, daha sonra sporcularla birlikte sahaya giderek ok kullandı. Yapılan yumurta kırma yarışmasının sonucunda ise derece alanlara ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI