Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),() - MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Orman Haftası kapsamında Karabucak Ormanına protokol mensupları ve öğrenciler tarafından fidan dikildi. 
İki öğrencinin ağaç sevgisi üzerine seslendirdiği şiirlerle başlayan törende, bin 500 fidan toprakla buluşturuldu. Törende konuşan İlçe Orman İşletmesi Müdürü Muhammet Aslanhan, öğrencilerle böyle bir etkinlik düzenleyerek çocuklara tabiat sevgisini aşılamak istediklerini ifade ederek, "Ormanlar olmasa dünyamızda karbondioksit, oksijene dönüştürecek başka bir mekanizma henüz yoktur. Orman Genel Müdürlüğümüz 179 yıldır ülkemiz ormanları için canla, başla çalışıyor. Ülkemiz 2002 yılında 20.8 milyon hektar olan orman varlığını 2017 yılında 22.3 milyon hektara çıkartarak orman varlığını arttıran nadir ülkelerden biri olmuştur. Hedef 29 milyon hektar orman varlığıdır. Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü 2002 yılında 100 bin hektar orman varlığını 2017 yılında 102 bin hektara çıkartarak bu artışta pay sahibi olmuştur" dedi.
Ormanların insan yaşamı ve ekolojik denge için çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Yüksel Ünal, "Siz geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız da orman, ağaç ve tabiat sevgisini en iyi şekilde özümseyerek yaşama bu şekilde atılmalısınız, ormanlarımızı ve çevremizi koruyacak olan sizlersiniz. Dünyada 20 bin çeşit ağaç türü var. Yaşlanarak ölen ağaç yoktur. Ağaçları mikroplar, böcekler, insanlar, yangınlar ve doğal afetler öldürür. Yaprakları hayvanlar ya da böcekler tarafından yenmeye başlanan ağaçlar sinyal göndererek diğer ağaçları tehlikeye karşı uyarır, uyarılan ağaçlar salgıladıkları kimyasallarla sindirimi çok zor, lezzetsiz yapraklı ağaçlara dönüşür" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler ve protokol üyeleri fidan ekip can suyu verdi.

FOTOĞRAFLI