Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),() - MERSİN'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri, kendi yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları ile sergi açtı.
Sergi açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, Yenice Özel Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Okul idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ile veliler katıldı. Sergiye gelen misafirler için hazırlık yaparak bağımsız olarak faaliyet yürütmenin hazzını yaşayan özel öğrenciler,  engelleri sanatla aşmanın mutluluğunu yaşadı.
Özel öğrencilerin kabiliyetlerini tespit edip onları geliştirmenin görevleri olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Kalaycı, "Toplumumuzun cennetlik gülleri olan engelli vatandaşlarımızın bir nebze olsun sıkıntılarından uzaklaştırmak amacıyla bu günlerin layıkıyla kutlanması ve engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için yapılan bu etkinliklere katılım elzem ve toplumsal bir görevdir. Engelliliği toplumda soyutlanma sebebi olmaktan çıkarıp, hayata sımsıkı sarılmalarına vesile kılan bu günlerde onları yalnız bırakmamalıyız. Sergimiz engelli öğrencilerimiz tarafından icra edilen çalışmalar olup çocuklarımızın yeteneklerini, ilgilerini ve bu alanda neler yapabileceklerini göstermek adına son derece önemlidir" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle öğrencilerin el sanatları, yiyecek içecek hizmetleri ve görsel sanatlar derslerinde yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi izlenime açıldı.

FOTOĞRAFLI