Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),() - MERSİN'in Tarsus ilçesinde, Ramazan ayı boyunca değişik mahallelerde belediye tarafından düzenlenecek olan iftar programın ilki Gaziler Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen iftar programına Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediye Başkanı Şevket Can, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, İlçe Müftüsü Hayri Erenay, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı. Program öncesi yapılan mini semah gösterisi izleyenleri büyüledi.
Ramazan ayının bütün güzelliklerini mahallelere taşıyacaklarını belirten Başkan Can, ''Ramazan güzellik ve bereketin ayı olup, dinimizde 11 ayın sultanı olarak kabul edilir.  İnsanların birbirleri ile kaynaşmasını sağladığı gibi yardımlaşma ve dayanışmanın en yoğun şekilde yaşandığı aydır. Bu ayda değişik mahallelerimizde iftar sofralarımıza kuracağız. Bugün ilkini Gaziler Mahallesinde başlattık. Cetvelliler 94 yılından bugüne kadar dualarını ve desteklerini bizlerden esirgemediler. Allah hepinizden razı olsun. Bereketli şehrin bereketli belediyesiyiz.  Allah birlikteliğimizi daim etsin. Allah şehrimizde ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin'' dedi.
Okunan ezanın ardından yapılan dua ile oruçlar açıldı. Program sonrası Başkan Can, vatandaşlarla çay içip sohbet etti.


FOTOĞRAFLI