Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), () – MERSİN’in Erdemli İlçesinde Belediyesi, bünyesindeki taş kırma tesisi ile son 5 yıl içerisinde 1 milyon 300 bin ton asfalt mıcırı üretimi gerçekleştirerek, hem kendi ihtiyacını karşıladı hem de belediyelere satış yapıp, ilçe ekonomisine katkıda bulundu.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Taş Kırma Tesisi alanında yapılan çalışmaları yerinde denetleyerek, üretim hakkında bilgi aldı. Tesisin tam kapasite çalıştığı belirten Başkan Tollu, "Ekiplerimiz Erdemli'ye en iyi hizmeti sunmak için 7/24 işbaşında. Son 5 yıl içerisinde bir milyon 300 bin ton asfalt mıcırı üretimine imza attık. Bu gerçekten Erdemli için çok önemli bir rakamdır. Bizim derdimizin milletimizin parasını milletimize harcamaktır. Bunun için bu paraları nerede, nasıl kullanacağımızı ve harcayacağımızı gayet iyi biliyoruz" dedi.
Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanlarının genişlediğini ifade eden e de değinen Başkan Tollu, belediye olarak üreten belediyecilik modelini hayata geçirip yaptıkları yatırımlar sonucunda her yere hizmet götürebilecek kapasitede olduklarını dile getirdi. Hem araç gereç, hem tesis hem de anlayış olarak son derecen iyi konumda kaydeden Tollu, 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir yasasıyla 49 köy ve 10 beldenin hizmet ağlarına girmesine rağmen hiçbir mazeret ve bahanenin arkasına sığınmadan hizmetlerden yararlandığını yatırım ve projelere hız kesmeden devam ettiklerini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI