Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ(Mersin), () - MERSİN'de Mezitli Belediyesi'ne, Taş Mektep olarak bilinen tarihi Cumhuriyet İlkokulu düzenleme çalışmaları nedeni ile Tarihi Kentler Birliği'nce (TKB) başarı ödülü verildi.
Kültürel mirası koruma ve özendirme projelerini teşvik etmek amacıyla bu yıl Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından 17'ncisi düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması sona erdi. Organizasyonda Mezitli Belediyesi'nce Esenbağlar Mahallesi'ndeki Taş Mektep'te yapılan restorasyon çalışmaları ödüle layık görüldü. Mezitli Belediyesi İmar Müdürü Arzu Bitigen Saylam, ödülü Sarıyer Belediye Başkanı ve TKB Encümen Üyesi Şükrü Genç'in elinden aldı.
Restorasyon için büyük çaba serf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Bizim için çok önemli olan ve restorasyonunda büyük çaba harcadığımız bir projenin ödül alması ayrıca onurlandırdı. Cumhuriyet döneminde pek çok öğrenci yetiştiren bu okul, kapatıldıktan sonra tescili yapılmış ve kaderine terk edilmiş bir durumdaydı. Uzun uğraşlardan sonra buranın tahsisini aldık ve projelendirdik. Mersin Valiliği'nin de yapmış olduğu katkılarla bölgeye çok güzel bir bina kazandırdık. Sadece Esenbağlar Mahallesi'nde oturanların değil, şu an pek çok önemli görevler yapmış isimleri mezun eden okulun kent hafızasında önemli bir değeri bulunuyor" dedi.

FOTOĞRAFLI