Ceren KURTYE/TATVAN,(Bitlis)-()-BİTLİS'in Tatvan ilçesinde, Kaymakamlık ve Kayı Okçuluk Spor Kulübü tarafından açılan okçuluk eğitimine, yetişkin ve öğrenciler yoğu ilgi gösteriyor.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne bağlı Kapalı Spor Salonu'nda haftanın 7 günü yetişkin ve çocuklara ücretsiz olarak verilen okçuluk kursuna 40 kişi yararlanıyor.Jandarma Özel Harekat (JÖH) Gazisi Ali Timur ve Tuba Herdili tarafından, teorik ve uygulamalı olarak verilen okçuluk kursunun 2 ay süreceği belirtildi.

 Kurs Hocası Ali Timur, ilçede okçuluk kursuna yoğun ilginin olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"İlçe Kaymakamımız Mehmet Ali Özkan’ın destekleri ata sporumuz olan “Okçuluk" kursunu Tatvan ilçemizde açtık. Kursumuz tamamen ücretsiz olup, çocuk ve yetişkinlere yönelik olarak haftanın 7 günü devam ediyor. Kursun ilk 3 haftasında yoğun bir ilgi oldu. Kurs kayıtlarımız devam ediyor. Kursa gelen kursiyerlerimize ve okçuluğun tüm incelikleri öğretmeye çalışıyoruz. Okçuluk bizim ata sporumuz. Bizler de bu kurs sayesinde, ata sporumuzu yeni kuşaklara aktarmış olacağız. Buradaki amacımız, hem genç kardeşlerimizin kötü yollarda, kahvelerde olmasını önlemek, hem de kendimize ait spor dallarıyla iç içe tutmaktır. Elimizden geldiğince daha da ileri götürmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun yanı sıra,  ileriki süreçte yapılacak yarışmalara katılabilmek için sporcu yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ben bu vesile ile bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Kaymakamımız Sayın Mehmet Ali Özkan başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum."
Kursa katılan Talha Yiğit Altınsoy ise, okçuluğu çok sevdiği için kursa katıldığını söyledi.
FOTOĞRAFLI