TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi,  'Ihlamura Can Ver' projesi kapsamında Ergene ilçesindeki  vatandaşlara 1032 ıhlamur fidanı dağıttı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından Ergene ilçesinde düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tunca ile vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, projeye Ergeneli kadınların katkı sağladığını belirterek, "İnanıyorum ki, dikilen yaklaşık bin adet fidanın büyük bölümü tutacak ve çoğalarak yaygınlaşacaktır. Bu projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak'ın her zaman yanlarında olduğunu belirterek, 
"Bugün de yanımızda olmaya devam ediyor. Eğitime çok büyük destekler verdi. 11 ilçeye 11 okul yaptı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Sağlık, Yeşiltepe ve Vakıflar Mahallerimizde 116 kilometre altyapı hattı ve yağmursuyu kanalı yapıldı.  Bunlar büyük maliyetlerle yapılan işler. Çok değil, dört sene geriye gittiğimiz zaman sularımız içilmiyordu. Kanalizasyonlar taşıyordu. Bugün çok şükür ki böyle bir sorun kalmadı. Büyükşehir Belediye Başkanıma böyle büyük hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sene yatırım yılımız olacak. Büyük planlarımız, projelerimiz var. Bu hafta Orman Haftası. Bizler de bugüne kadar ilçemiz genelinde 2014-2018 arası 16.500 adet ağaç dikimi gerçekleştirdik. Yaklaşık 57750 adet mevsimlik çiçek, 11.628 adet gül fidanı diktik. Mustafa Kemal Atatürk, `Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur' sözleriyle yeşilin önemini ifade etmiştir. Yine peygamberimizin bir sözü vardır; `Kıyamet günü koptuğunu bilseniz de elinizdeki fidanı dikiniz' demiştir. O yüzden fidan bizim için çok önemlidir. Bu nedenle ben tüm katılımcılara ve bu projeyi başlatan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Böyle güzel bir günde, 21-26 Mart Orman Haftası'nda Ergenelilerin de katılımı ile yapacağımız fidan dağıtım töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ihlamurları en yakından bilen birisiyim. Ihlamur merkezi Uçmakdere'dir.  Beyoğlu'nda, daha çok gençken uzun yıllar hizmet yapmış birisi olarak, mevsimin başlamasıyla o dağların mis gibi ıhlamur koktuğunu biliyorum. 8 adet köyden mahalleye dönen kırsal yerleşim yerlerinde 1032 fidanı 258 kadınımıza teslim ediyoruz. Ne zaman kadın emeğininin olduğu bir yere gitsem orada bir başarı görüyorum. Bu projede de mutlaka  başarılı olacaktır. Özellikle Ergene'de kadınların etkinliklere çok etkin katılması, Ergene'nin başarısında en önemli etkendir arkadaşlar. Benim kadınlardan ricam; bu dağıtılan fidanların takipçisi olun ki, bunu en güzel siz bu işi bilirsiniz. Bundan sonra diğer fidan dağıtımlarında da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi her zaman emrinizde, bunu gayet net söylüyorum. Yarın Allah kısmet ederse, 11 Belediye Başkanımızla beraber Gaziantep'e ve ertesi gün de Hatay'a gideceğiz.  Orada Afrin tarafına gitmeye çalışacağız. Orada askerlerimize Tekirdağlıların selamını götüreceğiz. Kahraman askerlerimize Ergeneli hemşerilerimizin de selamını götüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Son olarak konuşma yapan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Ergene'nin güçlü yönlerinden biri kadınların etkin bir şekilde projelerde görev almasıdır. Bu projede de kadınları görmemiz bize büyük bir mutluluk vermektedir. Biz şunu söylüyoruz, çevreye en çok zarar veren insandır. Çevreden en çok da etkilenen de yine insandır. Birinci amacımız, çevreye zarar vermemek. Bunun yollarını aramamız lazım. Öncelikli amacımız, çevreyi kirletmemek, bu konuda da biz ne kadar başarılı olursak, çevreyi o kadar iyi korumuş oluruz. İkinci amacımız da çevreyi güzelleştirmektir. Bugün bu ıhlamurlarla da çevremizi güzelleştireceğiz ve inanıyorum ki, mis kokular yayılacak. Gerçekten Türkiye'nin en kaliteli toprakları bu bölgede. Bu toprakları korumamız lazım. Programda biraz önce Kadir Başkanımız ifade etti: Hatay'a gidecekler, Gaziantep'e gidecekler ve bizden selam götürecekler. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
Konuşmaların ardından 1032 adet fidan dağıtımı yapıldı. Projeden Kırkgöz, Ulaş, Vakıflar, Velimeşe, Pınarbaşı, Karaahmet, Ahimehmet ve Esenler olmak üzere 8 kırsal mahalledeki 258 ev hanımı yararlanmış oldu.