TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde Gençlik ve Spor Kulübünün 150 sporcusu tekvando kuşat sınavında salona girdikten sonra 'uyuşturucuya karşıyız, Uyuşturucuyla mücadele de bizde varız' diye bağırdı.

Malkara'da tekvando branşı kuşat sınavları 14 Kasım Kapalı spor salonunda yapıldı. Tekirdağ Tekvando İl Temsilcisi Sertaç Kadir Gülersönmez, Tekirdağ İl Hakem Temsilcisi ve Ulusal Hakem Metin Yıldırım, Tekvando Antrenörü Özkan Akkaya ve Beden Eğitimi Öğretmeni Menekşe Çelik gözetiminde gerçekleştirilen terfi sınavı 150 sporcu katıldı. Türkiye Tekvando Federasyonu 2018 yılı faaliyet programında yer alan 1'nci Dönem GIP sınavı terfi sınav yönetmeliği hükümlerine göre otuz altı (36) antrenmanı dolduran 150 sporcunun katılımıyla kuşak terfi sınavı düzenlendi. Malkara Gençlik ve Spor Kulübü’nden sınava katılan 150 sporcudan başarılı olan 130 sporcu bir üst kuşağa terfi etti. Sporcular tekvando kuşat sınavında salona girdikten sonra 'uyuşturucuya karşıyız, Uyuşturucuyla mücadele de bizde varız' diye bağırdı.

Sınavda çocukları izleyen anne ve babalar büyük heyecan yaşarken, çocuklarda gösterdikleri başarılı performansla Katılımcılardan büyük alkış aldı. Malkara Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hamdi Çevik, "Amacımız geçlerimize ve sporcularımıza her türlü desteği vererek tekvando sporunu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. İlimizde ilçemizde ve ülkemizde başarılı sporcular yetiştirmek bizleri çok mutlu edecektir. Sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum.” dedi.

Protokol, yapılan terfi sınavının ardından bir üst kuşağa terfi eden sporculara başarı belgelerini ve kuşaklarını verdi. Gerçekleştirilen Kuşak Sınavına, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Abdülkerim Kasap, Malkara Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Remzi Barış, Tekirdağ Tekvando İl Temsilcisi Sertaç Kadir Gülersönmez, sporcular ve aileleri katıldı.