Yusuf DEMİR/ANTALYA, () - ACİL Afet Haberleşme İstasyonu'nu çalıştıran Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi üyeleri, deprem riski bulunan bölgelerde haberleşme ağının genişletilebilmesi için saha çalışmalarına başladı. 
TRAC Antalya Şubesi'nin yönetim kurulu üyeleri, lisanslı telsiz operatörleri, TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt'un başkanlığında TRAC Isparta Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, olası doğal afet ve savaş durumunda amatör telsizciliğin önemi üzerinde duruldu.
TRAC Isparta Şubesi Başkanı Raşit Öğüç, yönetim kurulu ve üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada doğal afet olaylarında bölgede verimli telsiz haberleşmesinin yapılabilmesi, çevre illerdeki acil afet haberleşme istasyonlarıyla kesintisiz haberleşmenin sürdürülebilmesi için teknik konularda bilgi alışverişinde bulunuldu.
ISPARTA'YA İSTASYON ŞART
Telsiz operatörleri, Isparta Valiliği ile Isparta Belediyesi'nin kente çok acilen 'acil afet haberleşme istasyonu' kazandırılması için çaba göstermesini istedi. Isparta, Burdur, Afyonkarahisar ve Antalya'nın deprem bölgesi olduğu hatırlatıldı.
Telsiz operatörleri, doğal afet olaylarında devletin ve GSM operatörlerinin haberleşme sitemlerinin çöktüğünü, amatör telsizcilerin devreye girdiğini hatırlatarak, "Sabit ve mobil 'acil afet haberleşme istasyonları sayesinde devlet adına yurt içi ve yurt dışı haberleşmesini biz sağlıyoruz, arama kurtarma ekiplerine de haberleşme desteği veriyoruz" dedi.
Operatörler, Marmara Bölgesi'nde ve Van'da yaşanan deprem olaylarında da haberleşme sistemleri normale dönene kadar Ankara'da Başbakanlık bünyesinde oluşturulan kriz merkezi, illerde, ilçelerde oluşturulan kriz masaları arasında haberleşmeyi lisanslı amatör telsizcilerin sağladığına da vurgu yaptı. İl ve ilçeler de valilik, kaymakamlık ve belediyelerin TRAC üyesi telsizcilere mekân sağlaması dileğinde de bulunuldu.

FOTOĞRAFLI