ADANA'da tıp alanında uzmanlık eğitiminin bilimsel alanda daha çok ses getirmesi amacıyla yapılan çeşitli kurum ziyaretleri ve eş yetkilendirme programları ile ilgili çeşitli konularda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde görev  yapan akademisyen ve asistanlara yapılan toplantı ile son gelişmeler aktarıldı.
Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu’n da gerçekleştirilen toplantıya Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Rektör Danışmanı ve Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, TBB UYEK YK (2013-2017) DÖNEM Başkanı Prof. Dr. Volkan Öztuna ile birlikte çok sayıda akademisyen ve asistan katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını  yapan  Rektör Danışmanı ve Plastik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Yavuz, tıpta uzmanlık eğitimlerinin son derece önemli olduğunun altını çizerek kendi kliniklerinde bu konuda önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Yavuz, burada verilecek bilgilerin gerek asistan arkadaşlar için gerekse klinikler için akreditasyon süreçlerinde son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Plastik Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kesiktaş ise asistan arkadaşların uzmanlık eğitimlerinde bu tür eğitim ve akreditasyon programlarının büyük öneminin olduğuna vurgu yaparak, gerek teoride gerekse pratikte alınan eğitimlerin ve asistanların çalışma koşularının akreditasyon belgelerini almaktaki faydasının yadsınamaz olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından kürsüye gelen  TBB UYEK YK (2013-2017) Dönem  Başkanı Prof. Dr. Volkan Öztuna katılımcılara Tıpta Uzmanlık Eğitimi ve Akreditasyon Programları hakkında bilgi verdi. Öztuna, bu programlar çerçevesinde yetkililerin kurum ziyaretlerini nasıl gerçekleştirdiği ve eş yetkilendirme programlarının nasıl yapıldığı konusunda sunum yaptı. Öztuna konuşmasının sonunda ise akademisyen ve asistanların sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI