Tolga BİRGÜCÜ/SAMSUN, () - SAMSUN’da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 80’inci ölüm yıldönümünde, tiyatro sanatçısı Altan Yücebaş (57), Atatürk’ün yaşama veda ettiği yaşa dikkat çekip, 57 dakika boyunca saygı duruşu nöbeti tuttu.

Canik ilçesi Gazi Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerine gelen tiyatro sanatçısı Altan Yücebaş,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde saygıyla andı.  Eline altığı Atatürk’ün 1911’de Trablusgarp’ta gözünü kaybetmesi tasvir edilen yağlı boya resmi ve Türk Bayrağı ile refüje çıkan Yücebaş, saat 09:05’te çalınan siren eşliğinde saygı duruşunda bulundu.  Yörede 3 yıldır her 10 Kasım günü nöbet tutan ve ayrıca, her 30 Ağustos ve 29 Ekim tarihlerinde ise yoldan geçen herkese Atatürk resimli ve Türk bayraklı balon dağıtan Yücebaş, saygı nöbetini 57 dakika boyunca sürdürdü.  “57 yıllık ömrünü Türkiye Cumhuriyeti’ne adamış atam için 57 dakika farkındalık nöbeti çok mu?’ diyerek, saygı nöbeti tutan Yücebaş’ın, bu davranışı, çevredeki vatandaşlardan takdir topladı. Yoldan geçen sürücüler ise korna çalarak Yücebaş’ı selamladı.

‘CUMHURİYET’İ BİZE MİRAS BIRAKTI’

Cumhuriyetin her zaman bekçileri olduğunu belirten Yücebaş, "O bizim Atamız. Cumhuriyetimizin kurucusu. Ülkemizi karanlık dönemden kurtararak bize Cumhuriyet’i miras bıraktı. Ben de 10 Kasım nedeniyle ona saygı duruşunda bulunmak istedim. Sabah ilk işim evden çıkarak buraya gelmek oldu. Elimde Atatürk pankartı ve Türk Bayrağı ile 57 dakika boyunca nöbet tuttum" dedi.