Murat GÜRBÜZLER/TOMARZA (Kayseri) () - TOMARZA Kültür Derneği, aslen Tomarzalı olan ve Viyana’da Yetiş Bacım Derneğini kurarak, tüm engellilere yardım elini uzatan hayırsever Hanife Ada’nın onuruna bir iftar yemeği verdi.

Yıllar önce Avusturya'nın Viyana kentine yerleşen hayırsever iş kadını Hanife Ada, burada hem işlerini geliştirdi hem de hayır işlerine yöneldi. Viyana’da Yetiş Bacım Derneği'ni kuran Ada, ilk önce kendi doğup büyüdüğü topraklar başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında bulunan engelli vatandaşların yardımına koşarak yüzlerce engelli vatandaşa, ücretsiz akülü-aküsüz tekerlekli sandalye hediye etti. maddi durumu iyi olmayan pek çok kişiye de maddi yardımlarda bulundu. Geçtiğimiz ay Afrika’ya  giden Yetiş Bacım Derneği Başkanı Hanife Ada, orada susuzlukla mücadele eden halka umut ışık oldu. Yetiş Bacım Derneği, Afrika’da yüzlerce insana tonlarca temel gıda malzemesi dağıttı. Gözleri görmeyen ve yoksulluk nedeni ile maddi gücü olmayan 16 çocuğun tüm masraflarını karşılayarak ameliyatlarını yaptırarak yeniden görmelerini sağladı. Ramazan ayı nedeni ile yeniden Türkiye’ye gelen Yetiş Bacım Dernek Başkanı Hanife Ada, Doğu Anadolu, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde bulunan yüzlerce engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Hayırsever Hanife Ada, memleketi Tomarza"da da engelli ve yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek, maddi yardımlarda bulundu.

Hayırsever Ada'nın memleketine gelmesi üzerine,Tomarza Kültür Derneği bir iftar yemeği düzenledi. Ada, iftar yemeğinin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Tomarza Kültür Derneği Başkanı Raşit Güven ise hayırsever Yetiş Bacım Dernek Başkanı Ada'ya bir teşekkür plaketi verdi. Tomarza Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Göktaş ise Tomarza Kültür Derneği Başkanı Raşit Güven’in yağlı boyadan yapmış olduğu tabloyu hediye etti. Yazar Abdullah Ayata da kendi yazmış olduğu kitapları imzalayarak Yetiş Bacım Dernek Başkanı Hanife Ada’ya verdi.

(FOTOĞRAFLI)