MERSİN, () - MERSİN'de eğitim veren Toros Üniversitesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi tarafından düzenlenen 'Engelleri Birlikte Kaldıralım' projesi kapsamında engelliler kep fırlattı.
Bahçelievler Kampüsü Bahçesinde gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Başkanı Mürsel Çiftçi, akademisyenler ve dernek üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Dernek Başkanı Çiftçi, "10-16 Mayıs Engelliler haftasında klasik yapılan etkinlikler dışında farklı bir etkinlik yapmak istedik. Toros Üniversitesi ile ortak çalışmamız sonucu bu farklılığa imza atarak bugün burada kep töreni gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımıza destek veren Toros Üniversitesi'ne teşekkür ediyorum" dedi.
Açılış konuşmasında söz alan Rektör Korkmazyürek, "Engellere karşı durabilmek ve hayata barışık olmak takdir edilecek bir davranış, Üniversitelerimizde de her türlü engele uyum sağlayacak düzenlemeler yapılıyor. Yaşamakta olduğunuz ve gördüğünüz engeller hedefleriniz için bir engel değil, biz bu çerçevede her türlü hizmete hazırız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından dernek üyelerine takdir belgeleri verildi ve kep atma töreni gerçekleşti.


FOTOĞRAFLI