TRABZON,() TRABZON'da Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında uçurtma şenliği düzenlendi. Şenlikte özel eğitimli gençler de neşe içerisinde rengarenk uçurtmalarını uçurarak keyifli anlar yaşadı.

Kentte binlerce genci, düzenlenen etkinlikler kapsamında sporla buluşturan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu kez, hareketsiz yaşama savaş açan 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında uçurtma şenliği düzenledi. Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde düzenlenen şenliğe katılan Karadeniz Özel Mesleki Eğitim Merkezi Okulu öğrencileri, saatlerce renkli uçurtmaları uçurdu, keyifli anlar yaşadı.

'SPOR SEFERBERLİĞİMİZ BİTMEYECEK'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, özel eğitim alan gençlerin yaşadığı mutluluk ve yüzlerindeki neşenin en güzel duygu olduğunu söyledi. Öztürk, "Gençlik haftasında mümkün olduğunca fazla spor yapma imkânı bulamayan genç ve çocuklarımızla bir araya gelip onları hem hareketsiz yaşamdan uzaklaştırmaya, hem eğlendirmeye ve hem de spora alıştırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ki bu özel insanlar, bundan sonra da sporla iç içe olacaklardır. Bunun için başlattığımız spor seferberliğimiz hiç bitmeyecek” dedi.