Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,() BİTLİS Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz,Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen yarışmada, dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Korkmaz, TÜBİTAK'ta Türkçe alanında "100 eser 100 uzman" projesiyle Türkiye biricisi olan Şenay Soyugüzel ve Şeher Gümüş ile "Faraday kafesi" projesiyle mansiyon ödülü alan Barış Kan'a çeşitli ödüller vererek başarılar diledi.
Okul müdürleri ve öğretmenleri ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Korkmaz'ı makamında ziyaret eden öğrenciler, projeleri hakkında bilgi verdi. Korkmaz,TÜBİTAK üzerinden lise ve ortaokullar olarak iki çeşit araştırma projeleri olduğunu söyledi.
Liseler üzerinden Van Bölge'sine 485 proje sunduklarını belirten Korkmaz, "Bu projelerden 12'si tanesi değerlendirmeye alındı. Bir tanesi Ankara'da sergilendi. Ortaokullarda ise, 28 projemiz sergiye layık görüldü. Bu projelerden bir kısmı Türkiye finallerine gitti. Türkçe alanında bir projemiz Türkiye birincisi oldu. Fizik alanında da bir projemiz mansiyon ödülü aldı. Bu da seri bir şekilde üretilebilir kriteri taşımaktadır. Bu projelerin hazırlanmasında arkadaşlarımızın çok büyük emekleri var. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu başarılardan dolayı tebrik ediyorum."dedi.
FOTOĞRAFLI