TÜRKİYE Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile iş dünyasının önde gelen iş insanları derslerde öğrencilerle buluşurken, öğrencilerin melek yatırımcılara ulaşma yolları da sağlanacak.

TÜGİAD Ege Şubesi ile DEÜ İşletme Fakültesi, genç işadamlarıyla üniversite öğrencilerini buluşturuyor. İşletme Fakültesi Dekanlığı'nda yapılan imza törenine TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile üniversite öğretim üyeleri katıldı. DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak ile TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş'ın imzaladığı protokole göre kurum arasında yürütülecek çalışmalarla öğrencilere eğitim, araştırma, burs imkanları sağlanması hedefleniyor.

AMAÇ İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİ BİRLİKTELİĞİ

Dekan Prof. Yasemin Arbak, bu protokol ile iş adamı ve sanayicilerle üniversitenin öğrencilerini buluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Sanayici ve iş adamlarının deneyim ve öngörüleri ile öğrencilerimizin heyecanını ve fikirlerini buluşturmayı arzuluyoruz. Ortaya çıkacak sinerjiden kendi adıma çok umutluyum. Fakültemiz ve bünyesinde, başta Can Yavaş olmak üzere, bu okul sıralarında okumuş genç iş adamlarının bulunduğu TÜGİAD Ege Şubesi'nin işbirliğinden en çok faydayı öğrencilerimizin sağlayacağına inanıyorum" dedi.

TÜGİAD Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Yavaş ise, üniversiteler ile iş dünyasının daha fazla dirsek temasında bulunması gerektiğini söyledi. Birçok yatırımcının yatırım yapacak alan aradığını ama proje eksikliği çektiğini belirten Can Yavaş, "Aynı şekilde başta üniversite öğrencileri olmak üzere gençlerin ise fikirleri var ancak sermaye eksikliği çekiyorlar. Bu protokol ile melek yatırımcılarla öğrencileri bir araya getireceğiz. Ayrıca iş dünyasının başarılı profilleri ve bünyemizdeki başarılı iş adamları ile öğrencileri buluşturup deneyimlerini öğrencilere aktarmalarını sağlayacağız. Hem mezunu olduğum okulum hem de başkanlığını yürüttüğüm TÜGİAD Ege Şubesi için bu işbirliği hayırlı olsun" diye konuştu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI