KAYSERİ, () - KAYSERİ'de 54 yaşındaki Pervin Artık, yüz felci ve şiddetli baş ağrısı hastalığı şikayeti başvurduğu Kayseri Acıbadem Hastanesinde beyninden 7 santimlik tümör alınarak sağlığına kavuştu.

Şiddetli baş ağrısı ile başlayan ve devamında güç kaybı, yüz felci, dengesizlik, idrar tutamama şikayeti ile Kayseri Acıbadem Hastanesine başvuran ev hanımı Pervin Artık' ın yapılan incelemelerinde beyninde 7 santim tümör olduğu belirlendi.  Talihsiz kadının hayatı Acıbadem Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. A. Kerim Gökoğlu ile değişti. Doktor'un koyduğu tümör teşhisi ilk önce şaşkınlıkla karşılayan Artık, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Yüz felci ve kuvvet kaybı nedeniyle yürüyemeyen kadın tekrar yürümeye başladı. Acıbadem Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. A. Kerim Gökoğlu yaptığı açıklamada " Nöronavigasyon ve nöromotörizasyon eşliğinde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında hastaneden desteksiz ve yürüyerek ayrılabildiğini anlattı. “Ameliyattan sonra ilk 24 saat içerisinde hastanın baş ağrısı tamamen geçti, yüz felci düzeldi, sol kol ve bacağını rahatlıkla kullanabilmeye başladı” dedi.

Sağlığına kavuşan Pervin Artık ise yaptığı açıklamada " Ameliyattan hemen sonra iyileşmeye başlamak öyle güzel bir şey ki anlatamam. Beynimde bir tümör varmış ve benim haberim yokmuş. Meğer yaşadığım bütün eziyetin nedeni de bu kocaman tümörmüş. Öyle bir hale düştüm ki, düşünün yürümek için bile destek alıyordum. Günlerce süren baş ağrısından hayatım zindana dönüşmüştü. Yüz felci nedeniyle aynaya bile bakmak istemiyordum; çocuklarımla torunlarımla konuşmaktan kaçıyordum. Psikolojim bozulmuştu. Ama bakın şimdi,  yüzüm gülüyor; içimden koşup torunlarıma sarılmak onlara masal anlatmak istiyorum!” şeklinde konuştu

FOTOLU