Mesut MADAN/BURDUR,() - BURDUR Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Safa Yalçın ve Zafer Yalçın, 'Çocuklar' kategorisinde 7'nci oldu.

Türkiye Zeka Vakfı tarafından bu yıl 23'üncüsü düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları Yarışması'nda Burdur Alpaslan Ali Can Bilim Sanat Merkezi öğrencileri Safa Yalçın ve Zafer Yalçın, 'Çocuk' kategorisinde 7'nci oldu. Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda ODTÜ, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilen Oyun 2018, Minikler, Çocuklar, Gençler, Yetişkinler ve Emekliler kategorilerinde üç aşamada yapıldı. Online olan ilk iki aşamada yarışan 6 bin 864 kişiden tüm aşamaları başarıyla geçen 1294 kişin final sınavına katılmaya hak kazandı.

Burdur Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Eylül Nisa Çetiner, Dila Deren Deveci, Berkin Süzek, Yusuf Emir Coşar, Mehmet Işıldak, Zafer Yalçın, Safa Yalçın 'Çocuklar', Enfal Tufan, Ramazan Yayla, Başar Emre Eşen, Mustafa Yagbu Altınkaynak, 'Gençler' kategorilerinde, kurum matematik öğretmenleri Ayşe Şimşek ve Gökhan Karaaslan eleme ve yarı final aşamalarını başarıyla geçerek final sınavına katıldı.

'Çocuklar' kategorisinde yarışmaya katılan Safa Yalçın ve Zafer Yalçın kardeşler yarışma sonucunda eşit puan alarak 7'nci oldu. Yalçın kardeşler ödüllerini Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı'ndan aldı.

FOTOĞRAFLI