Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa), () – UEDAŞ Mustafakemalpaşa İşletme Müdürü Emre Şenhasırcı,“2017 yılına göre 2018 yılında Karacabey’e yaklaşık 3 kat daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz.  Yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırım hedefleniyor" dedi.

Bursa'nın Karacabey ilç e belediyesinde yapılan toplantıda, ilçede 2017 yılında gerçekleşen ve 2018 yılında yapılması öngörülen elektrik yatırımları  konuşulup tartışıldı. Toplantıya, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan,  Ak Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, UEDAŞ Mustafakemalpaşa İşletme Müdürü Emre Şenhasırcı, UEDAŞ Karacabey İşletme Sorumlusu Ömer Faruk Kaya, BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya, Karacabey Belediyesi daire amirleri ve UEDAŞ yüklenici firma yetkilileri katıldı.

YATIRIM BU YIL UYGULANACAK

UEDAŞ Mustafakemalpaşa İşletme Müdürü Emre Şenhasırcı,“2017 yılına göre 2018 yılında Karacabey’e yaklaşık 3 kat daha fazla yatırım yapmayı planlıyoruz.  Şehir merkezlerinin yanı sıra köy şebekesi nin yenilemesi, ENH yenilemesi gibi yaklaşık 7 milyon liralık bir yatırım hedefleniyor. Yatırım planlanırken öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlanmasını dikkate alıyoruz. İkinci amacımız ise tedarikçi firmayı sağlamak. Tabiki, yaşanan arızaların azalması meydana gelebilecek kesintileride asgariye indirmeyi düşünüyoruz. Bu yıl iç ersinde bakım ve onarım çalışmalarınada ağırlık verecğiz" dedi.

TEKNOLOJİNİN YENİLENEREK İLAVE YATIRIMLAR GEREKİYOR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, “Yetkililer ile bir araya geldik. UEDAŞ tarafından Karacabey’e 2018 yılında yapılacak yatırımları değerlendiriyoruz. 2017 yılında elektrik hatlarının yer altına alınması konusunda iyi çalışmalar yapıldı. 2018 yılında da yatırım programında bunun için ciddi bir kaynak ayrılmış. Halkımızı çok rahatsız etmeden bu çalışmaları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte trafo yenilemeleri yapılıyor. Teknoloji noktasında son gelişmeler kullanılıyor. Merkezde ve kırsalda elektrik arızalarının en aza indirilmesi için tüm imkanlar kullanıyor. Karacabey abone sayısına göre elektrik sarfiyatı yüksek düzeylerde olan bir ilçe. Bu talebi karşılamak ve en az kesinti ile bu işleri sürdürebilmek için teknolojinin yenilenmesinin yanında ilave yatırımların gerçekleştirilmesi gerekiyor. Bu noktada yaptığımız toplantıda bu yatırımların yapıldığını gördük. Ben de özverili çalışmalarından dolayı Karacabey halkı adına UEDAŞ yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI