Adem DURMAZ/KORKUTELİ, () - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80'inci yılında Korkuteli'ndeki düzenlenen törenle anıldı.

Korkuteli'deki ilk anma töreni Şehitlik Anıtı önünde yapıldı. Törene Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkanı Hasan Ali İrban, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, kamu kurum ve kuruluş amirleri, dair müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, askeri erkân, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09.05'te Ulu Önder Atatürk için sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Çelenk koyma töreninin ardından Atatürk'ü anma programı Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde devam etti. Protokol anma programına eksiksiz katılırken, anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi Müdürü Hadi Yeke yaptı. Konuşmanın ardından Hacı Ethem Şerife Kavukçu Anadolu Lisesi öğrenciler tarafından Atatürk Oratoryosu'nu sunuldu.

Tören sonrası Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 80'inci yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dalında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

FOTOĞRAFLI