BURSA,() - ULUDAĞ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite merkez kampüsü içerisinde 13 bin öğrenci kapasiteli yeni yurtların yapılacağını söyledi. Yap-işlet-devret modeline göre inşa edilecek yurt binaları için yer tahsislerinin yapıldığını söyleyen Rektör Prof.Dr. Ulcay, birkaç sene içerisinde yurtların tamamlanmasını hedeflediklerini açıkladı.

Bursa'da Uludağ Üniversitesi’nde görev yapan yöneticiler ve dekanların katıldığı Stratejik Ar-Ge Kurulu Toplantısı Rektörlük Binası’nda gerçekleştirildi. Başkanlığını Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yaptığı toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve  Prof.Dr. Aslı Hockenberger de katıldı.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ, 20 PİLOT ÜNİVERSİTE ARASINDA

Üniversite üst yönetimi, dekanlar, dekan yardımcıları ve yöneticilerin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında seçilen 20 pilot üniversiteden birisi olduklarını açıkladı.

Bu kapsamda üniversite olarak yabancı öğrenci ve akademisyen sayılarının arttırılması adına ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Rektör  Prof.Dr.Ulcay; “Geçtiğimiz yıl yine YÖK tarafından 15 araştırma üniversitesi arasına seçilmiştik. Bu yıl ise uluslararasılaşma projesi kapsamında belirlenen 20 üniversite arasına girdik. Bu elbette bizlere büyük görevler yüklüyor. YÖK tarafından verilen bu önemli sorumlulukların altından kalmak için tüm üniversite yöneticileri olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmek için çalışacağız. Yabancı öğrenci sayımızı her geçen gün katlayarak arttırıyoruz. Yabancı akademisyen sayımızı da aynı oranda arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

LOJMAN PROJELERİNİN TEMELİ 2018’DE ATILACAK

Artan öğrenci kapasitesinin farklı ihtiyaçları da beraberinde getirdiğine işaret eden Rektör Prof.Dr.  Ulcay; “Uluslararasılaşma stratejisi kapsamında yabancı öğrencilerin ve yerli öğrencilerimizin barınma sorunları da ortaya çıkıyor. KYK bizlere şuan için yabancı öğrenci sayısının yüzde 1’i kadar yurt hizmeti sağlıyor. Üniversitemizde toplam 6 bin öğrencimiz için yurt binası var.  Fakat biz şuanda KYK ile anlaşarak yap işlet devlet modeli ile 13 bin öğrenci kapasiteli yurt için yer tahsisi yaptık. Belki bir sene içerisinde bitmez ama toplam 13 bin öğrencinin barınması için yapılacak yurtlar adına yer tahsisini gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra bin öğrenci için lojman projemizin temellerini de 2018 yılı içerisinde atacağız. Böylece üniversite içerisinde ciddi bir yurt potansiyeline kavuşmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI