İZMİR'in Bergama Belediyesi'nin kesintisiz olarak 22'incisini düzenlediği ve her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'yla birleştirilen Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği sona erdi.

Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği'nin 22'incisi yapıldı. Program konuk ekiplerin de katılımıyla yapılan geleneksel kortej yürüyüşüyle başladı. "Bütün Dünya Çocukları Kardeştir" sloganıyla yapılan şenlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki veda gösterileriyle ve Bergama Belediyesi Çocuk Korosu'nun konseriyle sona erdi. Meydandaki gösterilere; Bergama Ulubatlı Hasan İlkokulu Halk Oyunları Topluluğu, Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu, Makedonya'dan gelen Rosoman ve Bojmija Halk Dansları Topluluklarının gösteri sundu. Gösteriler sonunda ise Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç, Makedonya Rosoman Belediye Meclis Üyesi Risto Josev, Makedonya Bojmija grubu yöneticisi İgor İlievski, Bergama Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları eğitmeni Zekeriya Koçar ve Ulubatlı Hasan İlkokulu öğretmenleri Yıldız Açıkalın Ötgöz ile Meral Erdoğmuş'a katılımlarından dolayı birer plaket verdi.

"BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM"

Bergama Kültür Merkezi ise Bergama Belediyesi Çocuk Korosu'nun konserine sahne oldu. Şef Derya Çakı yönetiminde verilen ve 50 kişiden oluşan çocuk korosu konseri, Uluslararası Bergama Çocuk Şenliği kapsamında ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verildi.

Konsere eşiyle katılan Başkan Gönenç, konser sonunda şef Derya Çakı'nın seslendirdiği 'Memleketim' adlı şarkıyı, sahneye çıkarak, çocuklarla birlikte söyledi. Konser, salonu dolduran Bergamalıların hep bir ağızdan coşkuyla İzmir Marşı'nı söylemesiyle sona erdi.

BERGAMA (İzmir), ()

FOTOĞRAFLI