Mustafa ERCAN/MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Cansu Sarı, Antalya'da düzenlenen Avrupa Muay Tai Açık Kupası'nda kendi kategorisinde rakiplerini yenerek bronz madalya aldı.
Uluslararası Muaythai Amatör Federasyonu (IFMA) ve Avrupa Muaythai Federasyonu (EMF) faaliyet programında yer alan Uluslararası EMF-Muaythai Açık Antalya Kupası, Türkiye Muaythai Federasyonu ev sahipliğinde Antalya'da tamamlandı. Dereceye girmek isteyen sporcuların kıyasıya mücadelesine sahne olan şampiyonada Mersin Üniversitesi Erdemli Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Cansu Sarı da, rakiplerini yenerek 3 bronz madalyanın sahibi oldu. 2016 yılında Türkiye Şampiyonu olan Cansu Sarı, aynı yıl Tayland’ta yapılan dünya şampiyonasında mücadele ederek dünya ikincisi oldu.
Cansu Sarı Erdemli Meslek Yüksekokulu’nda bankacılık eğitimine devam ederken sportif anlamda başarılarını sürdürmeyi istediğini belirterek "Hedefim dünya şampiyonu olmak. Önümüzdeki dönemde Üniversitem adına da müsabakalara katılıp yeni başarılara imza atmak istiyorum" dedi.
Prof. Dr. İlhan Dağadur ise Erdemli Meslek Yüksekokulunda kaliteli eğitim olanağı sağlama hedeflerinin yanı sıra öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif anlamda da kendilerini geliştirmelerine de büyük önem verdiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI