İZMİR'in Urla ilçesindeki bir grup öğrenci, 'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' etkinlikleri kapsamında, aylar önce yetiştirmeye başladıkları sebze ve meyvelerle tezgah açtı.

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde, Urla Kaymakamlığı, Urla Belediyesi, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Urla İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde 'Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası' etkinliği gerçekleştirildi. Öğrenciler, aylar önce bu etkinlik için yetiştirmeye başladıkları sebze ve meyveleri içeren ürünlerle tezgah açtı, Eski Tamirhane binası, Urla'nın yerel üreticilerinin yetiştirdiği ürünlerle şenlendi. Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ziyaretçilere balık-ekmek ve çorba ikram edildi.

Düzenlenen etkinliğe Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve eski Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Aydınhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetleri Müdürü Yener Kırmızı, siyasi parti temsilcileri, Urla birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Yerli malının önemine dikkat çeken Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendi ihtiyacını üretemeyen, her şeyini dış ülkelerden karşılayan bir toplumun bağımsızlığından söz edilemeyeceğini söyledi. Urla Kaymakamı Önder Can da, "Bu tür organizasyonlar çok değerli ve önemli. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Kurtuluş Savaşı'mızdan sonra ülkemizin birçok yerinde fabrikalar açılmış, milli üretim ve milli ekonomimize önem verilmiştir. Bizler de yerli mallarımıza sahip çıkmalıyız. 869 barkod numaralı yerli mallarımızı çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Milli ürünlerimizden almalı ve tüketmeliyiz" dedi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da yerli malı ürünler kullanmanın önemine dikkat çekti.

Etkinlik ile ilgili bilgi veren Urla Esnaf Odası Başkanı Ahmet Aydınhan da, "Yaklaşık iki aydır devam eden projenin ilk ayağı, Şehit Kemal İlköğretim Okulu'nda pilot bir sınıf ile uygulanmaya başlandı. Urla Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bahçesinde kışlık sebze dikimi gerçekleştiren öğrenciler, her hafta belli saatlerde ürünlerin bakımını gerçekleştirdi. Bu ürünleri hasat eden öğrenciler, şimdi katılımcılara ürünlerin satışını gerçekleştirerek farklı bir deneyim elde ediyorlar" dedi.

Programda, Urla Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Urla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığından düzenlenen afiş tasarımı yarışmasının ödül töreni de gerçekleşti. Ayrıca etkinlikte farklı okullardan öğrenciler tiyatro ve dans gösterisi sundu.

İZMİR, ()

FOTOĞRAFLI