KIRKLARELİ’nin Üsküp Beldesinde yer alan Üsküp Atatürk Ortaokulu ve Üsküp Atatürk İlkokulu öğrencileri, Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi’nin 2’ncisini düzenlediği 'Korolar Şenliğine' katılarak muhteşem bir performans sergiledi.

Koro şefi ve Üsküp Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Emrah Mutluer’in hazırladığı koro, bir birinden güzel türküleri büyük bir ustalıkla seslendirdi. Koronun seslendirdiği eserler arasında, Deniz Üstü Köpürür, Ah Yalan Dünya, Magusa Limanı, Bahçe Duvarından Aştım ve Potpori yer aldı. Etkinlikte ayrıca Üsküp Atatürk Ortaokulu´nun zeybek ekibi de gösteri yaparak öğrenciler ve izleyenlerin takdirini kazandı.

Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğe Pınarhisar Atatürk Ortaokulu, Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu, Lüleburgaz 80.Yıl Ortaokulu, Üsküp Atatürk Ortaokulu, Pehlivanköy Atatürk Ortaokulu, Kırklareli Bilim Sanat Merkezi, Ahmet Mithat Ortaokulu, Mustafa Dalcalı Ortaokulu ve Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu katıldı. Üsküp Atatürk Ortaokulu koro öğrencisi Nisanur Aydemir, korolar şenliğine yaklaşık iki aydır hazırlandıklarını söyleyerek, türkülerimizi doğru ve özüne uygun seslendirebilmek için oldukça çok çaba sarfettiklerini belirtti. Aydemir arkadaşlarına da türkülerimize sahip çıkılması yönünde tavsiyede bulundu. Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, etkinliğe katılan tüm öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, koro şeflerine başarılarından dolayı katılım belgesi verdi.