Son yıllarda madde kullanımının artması sonucu meydana gelen can kayıplarına dikkat çekmek için Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Tiyatro öğrencileri tarafından hazırlanan sinema filmi, gençlere ve ailelerine izletilecek.

Fındıklı ilçesinde, Fındıklı Halk Eğitim Merkezi Tiyatro öğrencileri, son yıllarda artan uyuşturucu kullanımı ve buna bağlı olarak yaşanan kayıplara dikkat çekmek için sinema filmi çekiyor. Tamamı amatör tiyatro öğrencilerinden oluşan ekibe, Sığınak Sahnesi tiyatro ekibinin yönetmenleri Caner Karataş ve Tamer Karataş destek veriyor. Çekilen sinema filminde, bir arkadaş grubunun uyuşturucu madde kullanımı ve bu uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak bir arkadaşlarını kaybetmeleri konusu yer alıyor. Sinema filminin ocak ayında vizyona girmesi planlanırken, yapılacak galanın ardından, uyuşturucu ile mücadele kapsamında gençlere ve ailelerine izletilecek. Gerekli izinlerin alınması halinde de lise ve üniversitelerde de gösterime girecebileceği belirtildi.  

‘YAZARKEN BİLE ELLERİM TİTREDİ’       

Filmin senaristliğini yapan Caner Karataş, amaçlarının uyuşturucudan uzak nesiller yetişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Caner Karataş,  "Bu konuyu yazarken bile ellerim titredi. Amacım uyuşturucudan uzak nesillerin yetişmesi. Bunun için gerekirse günlerce uykusuz kalırız" dedi.

Filmin yönetmenliğini üstlenen Tamer Karataş ise, "Özellikle ölüm sahnelerini çekerken çok zorlandık. Bunu gerçekten yaşayan ailelerin acılarını da anlamış olduk, umarız mesajımız her yere ulaşır" şeklinde konuştu.