Bülent DİKTEPE/SAFRANBOLU(Karabük), () - KARABÜK'ün Safranbolu ilçesinde 25. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş ve 1. Dönem Sahil Güvenlik Komutanlığı Asayiş Branşı Uzman Erbaş kursuna katılanlar törenle mezun oldu.

Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, Karabük Valisi Kemal Çeber, Ak Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Kurmay Kıdemli Albay Cengiz Fitoz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, kurum müdürleri ve uzman erbaşların aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Çeber, "Burada aldığınız eğitimle meşakkatli, ancak onurlu bir meslek hayatına hazır hale geldiniz. Sizlerin çok başarılı olacağınıza inancım tamdır. Jandarma Teşkilatının birer mensubu olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetmelisiniz. Kanunlara ve nizamlara mutlak itaat ediniz. Türk milletinin köklü tarihinden gelen ahlak ve geleneklerine bağlı kalırken, disiplin kurallarına uyan, görevlerini icrasında profesyonel, ancak görev anlayışında amatör ruhunuzu kaybetmeyin. Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti, atalarımızın yadigarı olan, hilali uğruna güneşlerin battığı bu vatan sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya sizlerin sayesinde devam edecektir" diye konuştu.

Kursu birincilikle bitiren uzman erbaşların yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından kurslarda başarılı olan uzman erbaşlara Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Tören sonunda uzman erbaşlar aileleri ile bir araya geldi.