KIRŞEHİR Valisi İbrahim Akın, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Kırşehir Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Merkez Sorumlu Hekimi Dr. Funda Uçaçan’dan bilgiler alan Vali İbrahim Akın, Sağlıklı Hayat Merkezi birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sağlıklı hayat merkezinde vatandaşlara sağlık alanında en iyi hizmetin verilmesi için gayret ettiklerini ifade eden Vali İbrahim Akın, vatandaşların sağlık hizmetlerinin tamamından ücretsiz olarak yararlanabileceklerini söyledi.
Kırşehir Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde birçok alanda sağlık hizmeti verildiğini belirten Vali İbrahim Akın, "Bilindiği gibi devletimiz sağlık konusuna önem verip bu alanda önemli yatırımlar yapmaktadır. Sağlıklı Hayat Merkezinde de toplum ve aile sağlığından çocuk sağlığına kadar birçok alanda sağlık hizmeti verilmektedir. Merkezde sigara bırakma ünitesi, verem savaş dispanseri, yabancı uyruklu polikliniği, ağız ve diş sağlığı tedavi birimlerinin yanı sıra hekimlere ve ailelere yönelik çeşitli eğitimler de verilmektedir. Obezite ile mücadele için diyetisyenler, çocuklarımıza yönelik gelişim ve florvernik uygulaması, ÇEKÜS birimi gibi hizmetler de mevcut. Vatandaşlarımız, tam anlamıyla aktif bir şekilde çok yönlü sağlık hizmetinin verildiği merkezden ücretsiz olarak yararlanabilirler. Ayrıca merkezde danışmanlar ve uzman rehberler aracılığıyla gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutacak eğitimler de veriliyor." dedi.

FOTOĞRAFLI